Шевченківські дні

У 2017 році Україна відзначає 203- ю річницю з дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка. Щорічно "Шевченківскі дні" проходять по всій країні 9 березня, в день народження поета, і 10 березня, в день його смерті.

Під час недавнього святкування 200-річного ювілею поета, День народження Тараса Шевченка був внесений до календаря знаменних і пам'ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. Щорічно в березні в Україні проходять "Шевченківські дні". День народження Кобзаря відзначають тисячі шанувальників творчості поета, філософа і просвітителя.

День народження Великого Кобзаря відзначали і в нашій гімназії. Молодші школярі на уроках читали вірші, слухали пісні та дивилися картини Т.Г. Шевсенка.

Учні 8-11 класів підготували літературно - музичну композицію з творів поета. Родзинкою свята став виступ ансамблю народних інструментів та квартету бандуристів Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського, який підготував яскравий концерт, у якому лунали народні пісні, класична музика та твори сучасних українських композиторів

Кiлькiсть переглядiв: 177